Українська артилерія у Бахмуті перехопила ініціативу: у ворога значні втрати

Українська артилерія б’є по Бахмуту сильніше, ніж раніше.

Щоденно вдається знищувати безпосередньо артилерійське озброєння противника, їхній БК та броньовану техніку. Про це розповів в ефірі інформаційного телемарафону прес-офіцер 26-ї артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Може бути поганий сценарій” – глава Генштабу Чехії про майбутній контрнаступ України

“Коли ми чи наша розвідка виявляємо їхні командні пункти, також завдаємо вогневого ураження по цих пунктах. Так що у них дуже значні втрати через це і в них (російських окупантів – Gazeta.ua) артилерійська складова на цьому напрямку значно зменшилася. І можна сказати, що зараз вогневе ураження від нашої артилерії по самому Бахмуту переважає вже російську (артилерію – Gazeta.ua). Тобто, у нас виходить більше такий кількісний і масований вогонь”, – акцентував Калашніков.

Українські гармаші спостерігають за рухами ворога у Бахмуті, в тому числі, за “вагнерівцями”.

“В даному випадку за бойовиками Пригожина у нас більше дивляться наші побратими, які перебувають на нулі – це піхота. Однак, ми теж через свої “очі” можемо спостерігати їхні рухи. І треба сказати так, що він (Пригожин – Gazeta.ua) давно вже хоче піти з Бахмута, піти “переможцем”. Щоб після того, як ми візьмемо Бахмут знов, він вже був ні при чому, лаври переможця залишилися у нього, а поразку він віддасть безпосередньо російським військам”, – підкреслив Калашніков.

Він додав, що з боку окупантів під Бахмутом були різні сили, в тому числі механізовані підрозділи російської армії, російські спецназівці та повітряно-десантні війська. Але, на його думку, всім найманцям ПВК “Вагнер” не дадуть вийти звідти, тому що замінити їх нікому.

“Не так багато у нього (Пригожина – Gazeta.ua) залишилося вояків в Бахмуті – це біля чотирьох тисяч. Імовірно, частину він зможе вивести. Але таку велику кількість, як чотири тисячі, російська армія не зможе замінити своїми. У них і так іде дуже велика нестача у живій силі, тому повністю навряд чи йому дадуть забрати весь його особовий склад”, – пояснив Калашніков.

Жорсткі бої за Бахмут Донецької області тривають вже 10 місяців.

Станом на 26 травня у передмісті Бахмута на Донеччині російське командування замінило підрозділи приватної військової компанії “Вагнер” на армійські регулярні загони. В самому ж місті на цей час залишаються “вагнерівці”

Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський повідомив про просування українських військових на флангах біля Бахмута.

За 457 днів Сили оборони знищили 205 720 окупантів, 7435 броньованих машин ворога, 3797 танків, 310 літаків і 296 гелікоптерів.