Сенатор Грем поділився очікуваннями щодо контрнаступу

Сенатор США Ліндсі Грем наголосив, що війна Росії проти України не зайшла в глухий кут.

Перемога України є лише питанням часу. Про це він сказав під час візиту до Києва, передає “Укрінформ”.

“Це не безвихідь, це лише питання часу, коли Україна серйозним чином вижене росіян. Я ніколи не був більш оптимістичним, ніж зараз щодо того, що ціль вигнати загарбників можлива. Ключем є тривалі зобовʼязання з додаванням якості українським військовим проти російської кількості”, сказав сенатор.

Грем під час свого третього візиту зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, мером Києва Віталієм Кличком, міністром оборони Олексієм Резніковим. Планує зустрітися з парламентаріями. Він говорив про контрнаступ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся із сенатором-“республіканцем”

“Росіян послабили, їх знекровили, і ціна для народу України була високою. Але я очікую, що найближчими днями і тижнями український контрнаступ покаже результати. Я тут, аби сказати, що фінальна глава битви за Бахмут ще не завершена. Я тут, аби сказати вам, що російська армія ось-ось зустрінеться з пекельним вогнем”, додав Грем.

Наступного тижня Сенат почне процедуру визнання групи “Вагнера” іноземною терористичною організацією згідно із законодавством США.

Минулого тижня Зеленський зустрівся у Японії із президентом США Джозефом Байденом.

Тоді ж США оголосили про новий пакет військової допомоги для України, передадуть боєприпаси для систем HIMARS, артилерійські снаряди.

У грудні президент України виступив у Конгресі США, Зеленському аплодували стоячи.