“Це звірство”: Зеленський про ракетний удар по Дніпру

У п’ятницю, 26 травня, президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки.

Глава держави у вечірньому зверненні також повідомив про ситуацію у Дніпрі, яке зазнало ракетного обстрілу від РФ, передає Gazeta.ua.

“Питання очевидні. Передова, наш захист і наші активні дії, забезпечення наших воїнів зброєю та снарядами, технікою. ППО і захист від терору. Протягом дня отримую доповіді щодо ситуації у Дніпрі та ліквідації наслідків чергового удару”, зазначив президент.

Зеленський наголосив що це суто звірство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зросла кількість постраждалих від російського ракетного удару у Дніпрі

“Це суто звірство: російська ракета, балістика проти лікарні та ветеринарної клініки. Абсолютно хворі істоти. Станом на цю хвилину внаслідок удару загинули двоє людей. Мої співчуття рідним та близьким! Розбір завалів ще не завершився”, наголосив він.

За його інформацією, понад 30 людей поранені, і серед них двоє дітей.

За словами президента, влада зробить все можливе й неможливе, щоб пришвидшити постачання в Україну більшої кількості та якості систем ППО це буквально щоденне питання для роботи з партнерами.

“За цей тиждень маємо значний прогрес і щодо сучасної авіації для України, яка стане ключовим компонентом нашого захисту в повітрі. І ми рухаємось у модернізації оборони швидше, ніж можна було передбачити ще півроку тому”, зазначив він.

Щодо ставки, то, за словами Зеленського, важливу доповідь зробив генерал Олександр Сирський щодо відповідних напрямків на Донбасі.

“Наші воїни роблять там неймовірні речі, і кожна відбита у окупантів позиція, кожна зайнята нашими силами висота це нові й нові аргументи для світу, що Україна може, може перемогти. Дякую кожному воїну! “Таврія”, “Одеса”, “Північ”, захист Харківщини увага кожному напрямку. Оснащення технікою бригад наступу. Міністр оборони мені доповів щодо результатів зустрічі “Рамштайну” хороші результати”, підкреслив президент.

У п’ятницю, 26 травня, президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки.

Про оперативну ситуацію на фронті та за окремими напрямками доповіли командувачі ОСУВів (Об’єднаних стратегічних угруповань військ Gazeta.ua). Про це глава держави повідомив у Telegram.

Члени Ставки детально розглянули темпи оснащення технікою та всім необхідним бригад наступу.