В СБУ прокоментували інформацію про паспорт РФ у батька заступника голови

Перед призначенням на посаду заступника Голови СБУ Сергій Наумюк пройшов усі необхідні перевірки, визначені законодавством.

У тому числі ретельно була вивчена інформація щодо його сім’ї та родичів. Близькі родичі Сергія Наумюка є громадянами України, водночас про наявність у його батька та брата паспортів Російської Федерації Сергій Наумюк повідомляв раніше. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ повідомила нові подробиці у справі Фірташа

“Ці документи були отримані після окупації Луганська в 2014 році, де проживали обидва родичі. Після виїзду з тимчасово захопленого регіону вони подали заяви на відмову від російського громадянства. Однак наразі уповноважені органи РФ свідомо блокують розгляд відповідних заяв”, йдеться у повідомленні.

В СБУ наголосили, що наразі батько та брат Сергія Наумюка на законних підставах постійно перебувають на території США, де очікують на скасування громадянства РФ.

“Вони виступають проти дій Росії, яка розпочала повномасштабну війну в Україні”, додали в СБУ.

Батько новопризначеного заступника голови Служби безпеки Ураїни Сергія Наумюка має паспорт Російської Федерації.

Про витяг з автоматизованої системи “Роспаспорт” повідомила програма “Схеми: корупціях в деталях” на “Радіо Свобода”.

Паспорт громадянина РФ Анатолія Наумюка був оформлений у 2015 році у місті Тула.

Він подав заяву на отримання російського громадянства, вказавши підставою видачі паспорта “набуття громадянства Російської Федерації”, розповіли журналісти.