Резніков протестував всюдихід “Богун”: пообіцяв замовити такі для ЗСУ

Міністр оборони Олексій Резніков протестував всюдихід “Богун” українського виробництва.

Він також розповів, що кілька таких машини вже “воюють” на фронті. Про результати тестування міністр оборони повідомив у Facebook.

“Я вже говорив завжди приємно випробовувати техніку, яка йде на фронт, а коли йдеться про техніку українського виробництва це насолода! Данці б сказали хюґе”, сказав Резніков.

Він також нагадав, що “обкатав” і український танк “Оплот”, який Міністерство планує замовити для нашого війська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони відреагувало на створення коаліції винищувачів

“Сьогодні ж йдеться про український всюдихід “Богун”. Я в захваті! Висококласна автівка. Кажу не як міністр оборони, а як активний учасник чемпіонатів України з трофі-рейдів (перегонів по бездоріжжю)”, поділився враженнями Резніков.

За його словами, два таких вже воюють в різних підрозділах.

“Наприклад, спеціально для десантників, штурмовиків зроблено “Богун” типу “кабріолет”, де прибрали кабіну як таку, натомість обладнавши місця для особового складу, зробивши з неї десантну машину”, зазначив міністр оборони.

Він додав, що наразі інші підрозділи випробовують техніку, встановлюють різного типа озброєння для використання у військових діях.

“Є навіть версія медичного евакуатора. Ба більше, є вже й заявки від окремих командувачів”, додав Резніков.

Міністерство оборони замовить в Укроборонпрому танки “Оплот”.

Цю бойову машину протестували на полігоні в Харківській області. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков під час візиту на Харківщину, передає його преслужба 12 травня.

Кількість танків, які має виготовити Укроборонпром, а також терміни передачі їх Збройним силам міністр не оголосив.