Зурабішвілі розкритикувала грузинську владу за зближення з Росією

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі розкритикувала владу держави за зближення з Росією та віддалення від Європи

Сказала про це на урочистій церемонії на честь Дня незалежності країни, передає Gazeta.ua.

“Незрозуміло й образливо для нашого народу, коли уряд не думає про честь і гідність своїх громадян”, сказала Зурабішвілі.

Президентка розкритикувала рішення про відновлення прямих авіарейсів з Росією. Наголосила, що немає правил та справедливих заходів для росіян, які масово прибули до Грузії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО зробили заяву про дотримання Грузією санкцій проти РФ

“Незрозуміло та прикро, коли сьогодні ми рахуємо, скільки мільйонів принесе нам “подарунок” від польотів. Нашу гідність продано за 200 чи 300 мільйонів?”, вказала вона.

Чинний грузинський уряд проклинає дружні та партнерські країни, натомість захищає тих, хто досі окуповує територію Грузії.

В обмін на поступки від Грузії, Росія не поверне окуповані території.

“Невже наші громадяни в Абхазії, Цхінвалі забувають, хто пригнічує, а хто викрадає?”, сказала вона.

Підсумувала, що сьогодні ми чітко бачимо, хто намагається окупувати Україну, і також бачимо, що світ змінюється, а міф про непереможність Росії розвінчано.

Рішення Грузії поновити авіаційне сполучення з Росією суперечить політиці санкцій ЄС. Воно викликає сумніви у європейській перспективі Грузії, сказав речник ЄС Пітер Стано.

Влада Грузії відмовилася надавати Україні військову допомогу та не підтримала санкції проти РФ через проросійську позицію керівництва. Нині в Грузії великий вплив на всі рішення має олігарх Бідзіна Іванішвілі, який на початку 90-х заробив свої активи у Росії. Про це розповіла депутатка грузинського парламенту, екс-глава Нацполіції України Хатія Деканоїдзе.