ЗСУ потужно працюють по позиціях окупантів: Гуменюк про ситуацію на Півдні

Українські військові успішно б’ють по окупантах на лівобережжі Херсонщини та Кінбурнській косі.

Контрбатарейна боротьба дає хороші результати. Про це в коментарі “24 каналу” повідомила керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк.

За її словами, російські окупанти продовжують вишукувати слабкі місця в українській ППО, але нічого їм не вдається.

Також вночі росіяни запустили два дрони через Південь, які успішно вдалося знищити. Жодних влучань не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економить або накопичуює: у ЗСУ пояснили, чому Росія не випускає ракети з моря

Гуменюк наголосила, що українські військові потужно працюють по позиціях окупантів на лівому березі Херсонщини та Кінбурнській косі. Лише за минулу добу, 25 травня, на цих двох напрямках вдалося знищити близько 20 окупантів.

Також ворог втратив три великокаліберні гармати, вісім одиниць автобронетехніки, бойовий пункт постачання боєприпасів, станцію керування безпілотниками та три безпілотники.

“На жаль, окупанти обстрілюють з наземної артилерії, коли їм вдається опанувати нові позиції. Бо зі старих позицій їх вибивають. Також ворог застосовує авіацію. Знову були удари керованими авіабомбами по Бериславщині. Потрапили в сільськогосподарські об’єкти”, розповіла Гуменюк.

Російські війська продовжують атакувати Херсонщину та вести обстріли з Кінбурнської коси.

На тимчасово окупованих територіях ворог збільшує кількість блокпостів через активізацію перекидання своїх сил та засобів. Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк.

Коментуючи ситуацію на окупованій частині Херсонщини, Гуменюк зазначила, що ворог збільшує кількість своїх блокпостів та перекидає сили і засоби.