Демократія не має сповільнюватися під час війни – американський експерт

Україна повинна не тільки виграти війну, яку розпочала Російська Федерація.

Але й впевнитись, що вигравши війну, вона виграє і мир. Про це сказав президент американського Національного Демократичного Інституту Дерек Мітчелл на Київському безпековому форумі, повідомляє Gazeta.ua.

“Ваша перемога має колосальне значення, адже в 21 столітті Україна перебуває на передовій у боротьбі за захист демократії від нападу світових автократів”, сказав експерт.

Українці сприймають демократію “як систему, яка може дати стабільність, розвиток, єднання та захист національного суверенітету та особистої гідності, яких вони прагнуть”, зазначив аналітик.

Демократія і демократичний розвиток не мають сповільнюватись під час війни, а проведені з 2014 року реформи вже принесли свої результати, сказав Мітчелл.

Директор НДІ згадав про реформу децентралізації, а також антикорупційну реформу, яка допомогла “нівелювати занепокоєння Заходу щодо військової та фінансової підтримки України”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли буде повна поразка Росії відповіді західних аналітиків

“Коли після перемоги за підтримки міжнародних партнерів ви розпочнете процес відбудови вашої країни, він має ґрунтуватись на демократичних принципах, щоб забезпечити тривалий мир”, сказав Мітчелл.

“Ми всі у вічному боргу перед вами і, як активні союзники, ми продовжуватимемо стояти з вами пліч-о-пліч в досягненні перемоги демократії не лише для України, але й для всього світу”, заявив експерт.

25-26 травня відбувається 15-й Київський безпековий форум. Тема дводенного форуму набуття членства України в НАТО. Форум організований фондом Арсенія Яценюка “Відкрий Україну”.

Україна бореться за членство в Альянсі і за саме НАТО, сказав на відкритті форуму колишній прем’єр-міністр.

До учасників форуму звернулися 43-й президент Сполучених Штатів Америки Джордж Буш-молодший, колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, експрем’єр Австралії Ентоні Ебботт.