Ігнат пояснив, чому ППО вночі не збила всі цілі

Під час сьогоднішньої нічної атаки росіяни застосували різні типи озброєння.

Тому не всі цілі вдалось збити, сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

“Сьогодні, нажаль, не всі цілі вдалося збити. Це пояснюється тим, що противник застосував різні типи озброєння. Такі, як зенітні керовані ракети С-300, С-400. І напрямок атаки переведено із заходу на схід. Тобто Дніпропетровська, Харківська область сьогодні були в основному під прицілом”, сказав він.

Ракети С-300, С-400 летять по балістичній траєкторії. Тому Україні потрібні засоби, які можуть працювати проти балістики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Маємо перемогти цих нелюдів безповоротно”: Зеленський відреагував на російський удар по Дніпру

“Кинджали” росіяни поки бережуть для пріоритетних цілей.

“І “Калібри” і ракети Х-101, які противник продовжує виготовляти. А також балістичні ракети “Іскандер” або “Кинджали” вони виготовляються і прямо “з коліс” доставляються для ударів. Тому удари почастішали, але не така велика кількість випускається по Україні, як це було восени та взимку”, пояснив речник.

Цієї ночі була вже 13-та атака за травень. Обстрілюють практично через день. Майбутні атаки залежатимуть від кількості озброєння, в тому числі дронів-камікадзе.

Сьогодні вночі російські терористи завдали по Україні чергового ракетного та авіаційного ударів дронами-камікадзе. Противник завдав чотирьох ракетних ударів. Є влучання ракетою із С-300 по дамбі в районі Карлівки Донецької області. Унаслідок цього існує велика загроза підтоплення інших населених пунктів, що поруч. Крім того, ворог завдав 55 авіаційних ударів. Застосував 36 іранських ударних безпілотників Shahed. Усі ці повітряні цілі РФ були знищені ЗСУ. Зафіксовано і 19 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Російські війська вранці 26 травня завдали ракетного удару по медзакладу у Дніпрі. Вибух у Дніпрі пролунав близько 10:29, сигнал повітряної тривоги дали за хвилину, пишуть у мережі очевидці. Після вибуху піднявся величезний стовп диму.