Україна арештувала судно путінського олігарха вартістю 1 млрд грн

Суд наклав арешт на риболовецький траулер “Бухта Соколовская”, який належить холдингу підсанкційного російського олігарха Олександра Верховського.

Вартість промислового судна становить майже 1 млрд грн, повідомила 26 травня пресслужба Служби безпеки України.

“Верховський входить до найближчого оточення Кремля і є одним із найбільших фінансових “донорів” війни проти України. Риболовецький промисел російського бізнесмена дозволяє йому регулярно перераховувати мільярдні суми до бюджету РФ. Арештований траулер є складовою торговельного флоту олігарха”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Спакували” зрадника, який шпигував за позиціями ЗСУ

До повномасштабного вторгнення російський траулер добудовувався на суднобудівельному заводі у Миколаєві.

“Для обходу санкцій бенефіціарний власник судна оформив його на одну з підконтрольних компаній у Приморському краї РФ. Однак, співробітники СБУ викрили оборудку і заблокували російський траулер. Наразі судно передано в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА)”, звітує відомство.

Прокуратура Нідерландів наклала арешт на ділянку землі площею 1432 кв. м неподалік Амстердама, яка належить колишньому зятю російського диктатор Володимира Путіна. Земельна ділянка в Дуйвендрехті належить голландському бізнесменові Йорріту Фаассену, який був у шлюбі зі старшою донькою Путіна Марією Воронцовою.

Фаассена, який мешкає в Москві, допитали в голландському аеропорту Схіпхол. Під час допиту в нього конфіскували ноутбук та мобільний телефон.