В Україні зниклими безвісти під час війни вважаються 23,7 тис. людей ‒ Котенко

До Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, який запрацював 2 травня, автоматично внесено дані про 23,7 тис. людей, про зникнення яких перед цим заявили родичі.

За рік встановлено місце перебування близько 8 тис. людей. Про це на брифінгу розповів Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко, передає кореспондент Gazeta.ua.

За його словами, до реєстру внесені як цивільні особи, так і військові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо рідні зникли на війні: алгоритм дій

“Буває, що, коли ми перевіряємо дані про людину, розуміємо, що вона вже повернута додому, просто не було зв’язку. Багато таких людей, які повернулися, але вони, все одно, будуть в реєстрі, тільки буде відмітка “знайдений”, ‒ розповів Котенко.

На цей час Міністерством внутрішніх справ видано 500 витягів з реєстру. За словами Котенка, включення особи до реєстру є єдиним підтвердженням того, що людина зникла безвісти за особливих обставин.

Від початку травня дані про усіх, хто зник на фронті, вносяться в єдиний реєстр зниклих безвісти. Він розроблений міністерством внутрішніх справ спільно з Уповноваженим зі зниклих безвісти й іншими відомствами.

В Україні на кінець квітня вважалися зниклими безвісти більше ніж 7 тис. військовослужбовців.