Ексзятя Путіна допитали в аеропорту. Його майно арештували

Прокуратура Нідерландів наклала арешт на ділянку землі площею 1432 кв. м неподалік Амстердама, яка належить колишньому зятю російського диктатор Володимира Путіна.

Земельна ділянка в Дуйвендрехті належить голландському бізнесменові Йорріту Фаассену, який був у шлюбі зі старшою донькою Путіна Марією Воронцовою, пише The Guardian.

“Земельну ділянку конфіскували за фінансові, економічні та екологічні правопорушення. Фаассен, ймовірно, стане об’єктом розслідування, хоча точна причина конфіскації не може бути встановлена ​​із загальнодоступних документів. Водночас голландська прокуратура ще не коментувала причину конфіскації”, пояснила юристка Хелін Овер де Лінден.

Фаассена, який мешкає в Москві, допитали в голландському аеропорту Схіпхол. Під час допиту в нього конфіскували ноутбук та мобільний телефон.

“Земельна ділянка поруч з Амстердамом та її зв’язок із Фаассеном добре відомі громадськості. Передбачається, що він порушив запроваджені санкції. Після допиту бізнесмен повернувся до Москви”, пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після “бавовни” онук Путіна “передумав” їхати до Криму ЗМІ

Хоча ділянка наразі порожня, 2021 року зареєстрований власник подав заявку на дозвіл збудувати на землі будинок та шість невеликих офісних будівель.

Дочки Путіна Катерина Тихонова і Марія Воронцова від квітня минулого року перебувають під санкціями Євросоюзу та США через війну Росії проти України. Фаассен одружився з Воронцовою 2008 року, але потім пара розлучилася.

Старша дочка Володимира Путіна 38-річна Марія Воронцова планувала відкрити елітний медичний центр для багатих іноземців біля Санкт-Петербурга. Але через санкції це стало неможливим. Путін підставив власну дочку, розв’язавши війну в Україні, бо отримав масивні санкції Заходу.

Воронцова розлучилася з голландським бізнесменом Йоррітом Фаассеном. Він і планував відкрити клініку. Повідомляється, що це сталося ще до війни, але подробиці не розкриваються.

Фаассен працював у Росії в компаніях “Газпромбанк-Інвест” та “Будтрансгаз”. Вважається, що його батько був полковником голландських збройних сил.

Марія навчалася в Німеччині та Москві, перш ніж продовжити вивчати біологію в Санкт-Петербурзькому державному університеті. Воронцова провідний науковий співробітник Національного медичного дослідницького центру ендокринології МОЗ Росії. Також вона є експерткою із карликовості. Минулого року вона давала інтерв’ю каналу “Росія 24” про російські зусилля боротьби з рідкісними генетичними захворюваннями у дітей. Тоді не казали, що вона донька Путіна.