У британській розвідці пояснили створення парамілітарних підрозділів у Криму

У Росії принаймні протягом останніх 20 років поширюються різні парамілітарні групи.

Цей процес різко прискорився після вторгнення Росії в Україну і особливих розмахів набув на тимчасово окупованому Кримському півострові. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

Так, за даними британської розвідки, важливу роль у створенні кількох місцевих підрозділів відіграв призначений Москвою так званий “глава” Криму Сергій Аксьонов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Група на чолі з Будановим провела одну з найбільш зухвалих операцій у Криму ГУР

Ці воєнізовані групи заявляють про приналежність до козацької традиції. Більшість з них отримали певний напівофіційний статус резервних підрозділів регулярної армії.

“Аксьонов, ймовірно, прагне підвищити свою патріотичну репутацію, вербуючи бійців. Але він також стурбований здатністю регулярної армії захистити півострів. Основний елемент російського гарнізону, 22-й армійський корпус, нині здебільшого дислокується за межами півострова та зазнав значних втрат”, ‒ йдеться у повідомленні.

В окупованому Криму створюють приватні військові компанії. Їхня основна мета захист VIP-персон з-поміж російських загарбників, їхнього майна та родин, повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Російські окупанти почали вивозити таємну військову документацію з території тимчасово захопленого Кримського півострова до Російської Федерації. Під евакуацію також потрапило шифрувальне обладнання з органів військового управління ЗС РФ.