Економить або накопичуює: у ЗСУ пояснили, чому Росія не випускає ракети з моря

Росія впродовж кількох останніх атак по Україні не випускає ракети з моря.

Це може свідчити про те, що загарбники економлять або ж накопичують “Калібри”. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла начальниця об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, противник намагається підібрати ефективну тактику.

“Атака вночі проти 26 травня була суто повітряною, абсолютно обійшлась без застосування ракет з моря. Ракетоносій не виводився з пункту базування, сказала Гуменюк.

Нині корабельне угрупування РФ у Чорному морі складається з шістьох одиниць. Серед них є один великий десантний корабель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили про наслідки нічного російського удару по Київщині

“Це може бути пов’язано з певною економією калібрів, хоча вони продовжують їх виробництво, все ж не так їх у них багато. Виробництво йде не такими потужними темпами, як вони звикли”, пояснила Гуменюк.

Вона додала, що росіяни хочуть знайти максимально ефективний для себе спосіб атакувати Україну.

“Поки що, повітряну атаку вони можуть використовувати як превалюючу. І ракети типу ХА-101, Ха-505 на бортах стратегічної авіації це для них наразі перевага, плюс дрони від країни, яка спонсорує тероризм, від Ірану, наголосила Гуменюк.

За її словами, атаками на українську столицю загарбники переслідують дві мети: тиск на психологічному та на бойовому рівнях.

Російські загарбники вночі 26 травня загалом випустили по Україні 17 ракет різних типів та 31 ударний дрон.

Українські військові знищили 10 ворожих ракет, 23 іранські ударні дрони та два розвідувальні безпілотники. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.