Росія вночі вдарила дронами по Харківщині: повідомили деталі

У ніч на 6 травня російські загарбники атакували Харківщину іранськимии дронами Shahed.

Зокрема, удару завдали по місту Марефа Харківського району та по Ізюму. Про це вранці у Telegram повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, у Марефі пошкоджено цивільне підприємство. Там сталася пожежа.

“В Ізюмі постраждала будівля закладу освіти та гараж з сільгосптехнікою, також сталися пожежі. Попередньо, внаслідок нічних ударів ніхто не постраждав”, ‒ зазначив Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакувала Дніпропетровщину ракетами та дронами: є руйнування

Окрім того, минулої доби росіяни обстрілювали населені пункти Харківського, Куп’янського та Чугуївського районів. У Вовчанську пошкоджено два житлових будинки та господарчі споруди.

Внаслідок обстрілу села Мала Вовча Чугуївського району пошкоджено чотири приватні житлові будинки, господарчі споруди, сталася пожежа. Приватний житловий будинок пошкоджено також у селі Циркуни Харківського району. А внаслідок обстрілів Куп’янська побито будинок та гараж.

На Харківщині також зберігається мінна небезпека.

“У селі Протопопівка Ізюмського району на невідомому вибухонебезпечному предметі підірвалися двоє чоловіків. 39-річний чоловік, який перевозив підозрілий предмет в колясці мотоцикла, загинув на місці. А 45-річний чоловік, який був поруч, отримав поранення та госпіталізований в стані середньої тяжкості”, ‒ додав Синєгубов.

Російські загарбники вночі 26 травня загалом випустили по Україні 17 ракет різних типів та 31 ударний дрон. Українські військові знищили 10 ворожих ракет, 23 іранських ударних дрони та два розвідувальних безпілотники. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

У Києві внаслідок падіння уламків збитих вночі російських ракет зафіксовано незначні руйнування.