Японія вдарила по РФ новими санкціями

Японія запровадила новий пакет санкцій проти Російської Федерації.

До нього увійшли 17 фізичних та 78 юридичних осіб із РФ, а також сім громадян України, які сприяють ворогу в окупації, повідомила пресслужба уряду Японії.

“Санкції запровадили проти низки російських авіаційних підприємств. Зокрема авіазаводів “Урал”, “Комсомольськ-на-Амурі” та “Іркутськ”, конструкторського бюро машинобудування з Коломни, НВП “Пульсар”, групи “ГАЗ”, торгового дому “РОСЕЛ”, Державного ракетного центру ім. Макєєва та інших організацій. До санкційного пакета також включені російські Фонд національного добробуту і Фонд захисту національних цінностей, кошти яких використовують у війні проти України”, сказано у повідомленні.

Токіо запровадив заборону на будівельні та інженерні послуги для Росії, а також розширив перелік забороненого експорту.

Фізичним і юридичним особам, які потрапили під санкції, заморозять усі рахунки в Японії. З ними заборонені будь-які фінансові операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південна Корея таємно надала Україні військову допомогу ЗМІ

Японія уже заборонила експорт до Росії напівпровідників, обладнання для видобування нафти, предметів розкоші, квантових комп’ютерів та 3D-принтерів. Під обмеженнями перебувають також вакцини, медичне обладнання та ліки.

У “чорному списку” Японії тепер значаться загалом 700 фізичних осіб і 207 організацій із РФ та 311 фізичних осіб з-поміж поплічників агресора на тимчасово окупованих територіях України.

Японія виділить $470 млн нової односторонньої грантової допомоги для енергетичного сектору та інших галузей України. Також профінансує на $30 млн нелетальне озброєння для України. Про це заявив прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

Президент України Володимир Зеленський 21 березня зустрівся із премʼєр-міністром Японії Фуміо Кісідою. Зеленський назвав Кісіду “сильним захисником міжнародного порядку і давнім другом України”.