У небі над Австралією вибухнув метеор. Момент потрапив на відео

Над Австралією у вечірньому небі потужно вибухнув зелений метеор.

Спалахи світла помітили за сотні кілометрів, пише Space.com.

“У Квінсленді камери в аеропорту Кернса зафіксували момент вибуху метеора, який стався 20 травня о 21:22 за місцевим часом. Зелений спалах яскраво освітив небо. Згодом відбувся повторний білий спалах. Їх побачили також у Нормантоні, який знаходиться у 600 кілометрах на захід від Кернса. Про це свідчать зйомки на смартфони місцевих жителів”, йдеться в повідомленні.

Звуки вибуху можна було найбільш чітко почути над містом Кройдон, яке знаходиться приблизно у 100 км на схід від Нормантона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Метеор над Києвом: фахівці пояснили, де могли впасти уламки

Метеор рухався зі швидкістю 150 тис. км/год. Астрофізик з Австралійського національного університету у Канберрі Бред Такер оцінює розміри цього космічного тіла приблизно в 0,5 на 1 м.

Відеозапис завантажили на офіційну сторінку аеропорту у Facebook:

19 квітня під час повітряної тривоги в небі над Києвом побачили яскравий спалах. Користувачі в мережі почали висувати свої версії події. Зокрема, припускалося, що поблизу Києва впав метеорит. У Київській військовій адміністрації заявили, що таємничий спалах став результатом падіння на Землю космічного супутника NASA.

Однак, в американському космічному агенстві NASA відреагували на яскравий спалах в небі над Києвом. Фахівці спростували припущення, що спалахи могло спричинити падіння з орбіти супутника RHESSI.