Як правильно садити перець: поради городникам

Щоб зібрати гарний урожай перцю, потрібно дотримуватися певних вимог при посадці розсади у відкритий ґрунт та догляді за рослинами.

Важливим чинником є відстань між стеблами. Кілька порад щодо того, як правильно садити перець на грядці та на якій відстані мають бути стебла одне від одного, зібрала Gazeta.ua.

Відстань між рослинами впливає на доступ до світла, повітря та поживних речовин. Тому дотримання рекомендованої відстані допоможе забезпечити здоровий ріст перцю та збільшити врожайність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як знищити бур’яни на городі: народні методи

Оптимальна відстань між стеблами залежить від сорту перцю та умов вирощування. Переважно перець садять на відстані приблизно 30-45 см між рослинами. Якщо ви обрали низькорослий перець, можна садити розсаду на відстані до 30 см. А для високорослих сортів варто залишати близько 45 см.

Відстань між рядками також важлива. Рекомендовано залишати приблизно 60-90 см. Тоді перець матиме простору для розсіяння світла, повітряного обміну та росту.

Перед тим, як садити перець, слід вибрати добре освітлену ділянку з хорошим дренажем. Землю потрібно ретельно підготувати: перекопати грядку, додати органічних добрив. Добре підійде компост або перегній.

Саджанці перцю висаджують таким чином, щоб коріння не згиналося. Глибина ямки має бути достатньою, щоб помістився корінь розсади. Землю навколо кореня слід ретельно ущільнити. Після посадки перець потрібно добре поливати.

Урожай помідорів значною мірою залежить від того, на якій відстані садити стебла розсади. Відстань, у свою чергу, залежить від сорту томатів й опори, яка використовується для помідорів.

Вирощувати капусту намагаються майже усі городники. Але це може бути непростою справою. Адже вона потребує особливого догляду. Є багато сортів капусти з різними вимогами до клімату. Але усі потрібно висаджувати на добре освітленій ділянці із поживним ґрунтом.