Росіяни суттєво зменшили обстріли Бахмута

Ворог суттєво знизив кількість атак у Бахмуті.Кількість бойових зіткнень зменшилася з трьох до двох за добу.

Збройні сили України скористаються ротацією росіян, щоб завдати їм максимальної шкоди, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

“Щоправда, вогневої поразки він намагається завдавати приблизно з такою самою регулярністю 332 рази стріляв по наших позиціях ствольною і реактивною артилерією, один авіаналіт”, поінформував речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Буданова пояснили “оди” Пригожина на адресу ЗСУ

За інформацією Череватого, засновник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин латентно капітулює.

“Які саме підрозділи, скільки там “Вагнера”, на що вони будуть замінені і чи будуть замінені всі вони ми це відстежуємо, найближчим часом дивитимемося”, зазначив речник.

Українські військовослужбовці не зважають на голосні заяви Пригожина, тож бої тривають, розвідка, дорозвідка цілей, удари і знищення ворога теж.

Череватий зазначив катастрофічні втрати “вагнерівців” на Бахмутському напрямку і він впевнений, що ворог на локальні атаки рівня взвод-рота вже не здатен.

25 травня ватажок ПВК “Вагнер” Євген Пригожин заявив, що його найманці нібито передають регулярній російській армії контроль над Бахмутом, а самі йдуть у тилові табори на відновлення. За його словами, процес триватиме до 1 червня.

У передмісті Бахмута на Донеччині російське командування замінило підрозділи приватної військової компанії “Вагнер” на армійські регулярні загони. В самому ж місті Бахмут на цей час залишаються “вагнерівці”, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Власнику ПВК “Вагнера” Євгєну Пригожину не дадуть повністю вивести свої підрозділи із Бахмута.

Очевидно, що певну частину окупантів виведуть на ротацію. А найбільш боєздатні з цього угруповання перебуватимуть в Бахмуті, розповів радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.