Нуланд розповіла про загрози для РФ у разі відмови вивести війська з України

Російський президент Володимир Путін поставить під загрозу свою армію, гроші і економіку, якщо не виведе війська з України.

Путін має зрозуміти, що США будуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Про це сказала заступниця Державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд під час Київського безпекового форуму, передає Gazeta.ua.

“У Росії все більше тіл буде повертатись в цинкових трунах, і вони усвідомлять масштаб трагедії. Трагедія відбувається не лише в Україні, в Росії теж. Запитання до Путіна, чи він розуміє, що його керівництво всередині країні зазнає поразки?”, підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нуланд розкрила нову інформацію про підготовку ЗСУ до наступу

На саміті у Вільнюсі НАТО має намір більш чітко висловити свою підтримку.

“Я думаю, що у Вільнюсі Україна може очікувати чіткішого висловлення того, що ми вже казали. Що ми підтримуємо Україну, яка все більше стає демократичною і сильною. І ми підтримуємо її у довгостроковій перспективі – як кожна окрема країна-член Альянсу, так і колективно. Ми також співпрацюємо в галузі розвідки, кібербезпеки, і українці побачать ці потужні стосунки між НАТО і Україною”, вказала Нуланд.

Саміт НАТО відбудеться 11-12 липня у столиці Литві Вільнюсі.

Україна стане членом НАТО. Зараз союзники зосереджують зусилля на тому, щоб Україна перемогла російського агресора, сказав генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.