Байден анонсував зміни у Генштабі США

Президент США Джо Байден призначить генерала Чарльза Брауна на посаду голови Генерального штабу.

Він обійме посаду замість Марка Міллі. Байден сказав про це у своєму виступі, передає Gazeta.ua.

Президент подякував Міллі та його сім’ї за службу США протягом тривалого часу.

“На посаді голови ти провів наших військових через найскладнішу обстановку у сфері безпеки, з якою світ стикався за довгий час. Ми зміцнили наші альянси від НАТО до Індо-Тихоокеанського регіону та створили нові партнерства”, сказав Байден.

Він розраховує продовжити співпрацю з Міллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал США сказав, чи може Росія виграти війну

“Тому сьогодні мені випала честь представити мого кандидата на посаду наступного голови Об’єднаного комітету начальників штабів генерала Чарльза Куінтона Брауна-молодшого”, вказав президент США.

Міллі обіймає посаду голови Об’єднаного комітету начальників штабів США з 2019 року. Його повноваження закінчуються восени 2023 року.

Кандидатуру Брауна ще має схвалити Конгрес. Він є 22-м начальником штабу Військово-повітряних сил США.

Браун почав свою військову службу льотчиком. Білий дім повідомляв, що генерал Браун відіграв важливу роль у наданні військової допомоги Україні та має досвід у налагодженні відносин між США та Китаєм.

Він раніше виконував обов’язки командувача Тихоокеанських військово-повітряних сил, командувача авіації Індо-Тихоокеанського командування Сполучених Штатів та виконавчого директора штабу бойових операцій Тихоокеанського регіону.

Україні потрібно передати таке озброєння, яке не дозволило б Росії розпочати нову агресію.

Знадобиться військова потуга високого класу, яка слугуватиме не тільки стримуючим фактором. Про це сказала заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд на Київському безпековому форумі.

Вона наголосила, що важливо окреслити, як ми рухаємося від засідання G7 до саміту НАТО у Вільнюсі.