Генерал США сказав, чи може Росія виграти війну

Росія не зможе здобути перемогу у війні проти України.

Її плани щодо окупації Донецької та Луганської областей є недосяжними. Про це заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі на брифінгу.

“Будь-яке завершення війни відбувається за столом переговорів. Але ми розуміємо, що цю війну Росія не виграє. Всі цілі, які ставили перед собою росіяни, розчинилися в повітрі. Можливо, у Путіна зараз мета захопити Донецьку і Луганську області, але ці цілі недосяжні. А стратегічні цілі України звільнити всі свої окуповані території”, заявив Міллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Остін озвучив домовленості “Рамштайну” щодо навчання пілотів ЗСУ на F-16

Він уточнив, що зараз на території України кількасот тисяч військ РФ. Тому досягти деокупації можна, але не в найближчій перспективі.

За словами генерала США, битва продовжуватиметься, але у певний момент сторони прийдуть до рішень за столом переговорів. Або все вирішиться на полі бою

При цьому Міллі наголосив, що до настання одного з цих сценаріїв США разом із союзниками продовжать стійко допомагати Україні.

Україні потрібно передати таке озброєння, яке не дозволило б Росії розпочати нову агресію.

Знадобиться військова потуга високого класу, яка слугуватиме не тільки стримуючим фактором. Про це сказала заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд на Київському безпековому форумі.

Вона наголосила, що важливо окреслити, як ми рухаємося від засідання G7 до саміту НАТО у Вільнюсі.