У США пояснили, чому Росія абсурдно бреше

Російська влада абсурдніше бреше своєму населенню.

Вона заявляє, що армія РФ вже знищила в Україні кілька десятків комплексів Patriot. Про це сказав постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час засідання Постійної ради організації, передає “Укрінформ”.

У Кремлі відчувають зміну ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ прокоментували нібито пошкодження Patriot російською ракетою

“Якщо вірити російським державним ЗМІ, то можна подумати, що російські ракети знищили кілька десятків комплексів Patriot в Україні. Але брехня не змінює реальність на місцях, навіть якщо вона заважає декому її бачити. А реальність така, що Україна стає сильнішою з кожним днем”, зазначив Карпентер.

Насправді українські сили протиповітряної оборони успішно протистоять російським ракетним атакам і атакам безпілотників.

“І ми сповнені рішучості допомогти Україні ще більше покращити якість її протиповітряної і протиракетної оборони, в тому числі працюючи з нашими союзниками і партнерами над підготовкою українських пілотів на літаках F-16”, запевнив Карпентер.

Міжнародна спільнота не збирається зменшувати допомогу Україні, попри численні російські атаки на мирні міста.

Російське міноборони 16 травня заявило, що уразило систему ППО Patriot у Києві. По комплексу нібито запустили ракетою “Кинджал”.

Уночі 16 травня Росія атакувала Україну 18 ракетами, шість із яких це Х-47 “Кинджал”. Протиповітряна оборона збила всі цілі, повідомили Повітряні сили.

Російський ракетний удар міг пошкодити українську систему протиракетної оборони Patriot, повідомило CNN. Ступінь пошкодження зараз оцінюється. Водночас у Білому домі сказали, що не можуть підтвердити повідомлення про пошкодження системи Patriot.