Нуланд розкрила нову інформацію про підготовку ЗСУ до наступу

Контрнаступ України готувався близько п’яти місяців.

Заступниця Державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд сказала про це під час Київського безпекового форуму, передає Gazeta.ua.

“Україна і переможе, і буде процвітаючою. Це те, над чим ми зараз працюємо у Вашингтоні. В той час, як ви плануєте контрнаступ, над яким ми разом працюємо 4-5 місяців, ми починаємо обговорювати з представниками української влади, з нашими друзями в Києві, з цивільними і військовими майбутнє України”, сказала вона.

У нашої держави є все, щоб рухатися до членства в ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нуланд пояснила, яку зброю треба передати Україні

“Говорячи про українську економіку, йдеться не лише про виживання, а й про процвітання. Ми вважаємо, що Україна має все необхідне для того, щоб рухатися до свого членства в Євросоюзі і відігравати суттєву роль, аби не лише процвітати самим, а й спрямовувати свої зусилля для зростання стійкості і злагоди всієї Європи”, наголосила Нуланд.

Україна здатна створювати робочі місця в IT-сфері й у сфері виробництва, а також забезпечити роботою переселенців і українських захисників, які після завершення війни повернеться з фронту.

Саміт НАТО відбудеться 11-12 липня у столиці Литві Вільнюсі.

Україна стане членом НАТО. Зараз союзники зосереджують зусилля на тому, щоб Україна перемогла російського агресора, сказав генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.