Буданов пояснив українцям, чому їх не попередили про війну

Керівник ГУР МО Кирило Буданов нагадав, що про те, що Росія готується напасти на Україну, він почав говорити ще у 2021 році, тоді як на Банковій заперечували ймовірність повномасштабного вторгнення.

Водночас він зауважив, що не звинувачує ОП в сліпоті. За його словами, тоді керівництво країни не могло говорити про реальну загрозу з півночі, оскільки кінцева дата вторгнення не була відомою. Про це Буданов сказав в інтерв’ю NV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Група на чолі з Будановим провела одну з найбільш зухвалих операцій у Криму ГУР

“Були ще деякі кроки, які намагалися реалізувати для того, щоб війни не сталося. Але вже ближче до дати, коли все стало на свої місця, ви не побачите жодної політичної заяви вищого керівництва, що війни не буде”, уточнив він.

Очільник розвідки відзначив, що саме від агентури він отримав найбільш точну інформацію про плани російського лідера Володимир Путіна.

До речі, кількість українських агентів, за словами Буданова, за останні роки сильно зросла.

“Йдеться і про людей, близьких до Кремля”, відзначив глава розвідки.

Голова української розвідки Кирило Буданов тричі отримував поранення на фронті. Він брав участь у операціях на лінії зіткнення на Донбасі.

Одне із них було смертельно небезпечним, бо уламки протипіхотної міни потрапили йому під серце. Вони також пробили спину та шию, розповів він в інтерв’ю NV.