Росіяни перекидають свої сили та засоби на територію Херсонщини – Гуменюк

Російські війська продовжують атакувати Херсонщину та вести обстріли з Кінбурнської коси.

На тимчасово окупованих територіях ворог збільшує кількість блокпостів через активізацію перекидання своїх сил та засобів. Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

“Ситуація залишається досить складною, ворог продовжує атаки, в тому числі атаки з повітря. Намагається атакувати керованими бомбами в напрямку Херсонщини, на Бериславському напрямку”, повідомила вона.

Гуменюк додала, що ворог також продовжує обстріли з Кінбурнської коси.

“Зокрема по Очакову вдарив важкою артилерією, і є влучання в житловий будинок, там спалахнула пожежа, зараз рятувальники працюють”, повідомила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічний удар РФ по Україні мав свої особливості Гуменюк

За її словами, таким чином окупанти намагаються просувати наратив, що від них безпосередньо залежить вирішення питання щодо можливості функціонування міжнародних транспортних шляхів у Дніпровсько-Бузькому лимані та питання зернової ініціативи.

Коментуючи ситуацію на окупованій частині Херсонщини, Гуменюк зазначила, що ворог збільшує кількість своїх блокпостів та перекидає сили і засоби.

“На окупованій частині ситуація достатньо стала. Ворог продовжує тиснути на мирне населення, збільшує кількість блокпостів саме через те, що постійно маневрує своїми силами та засобами. А для того, щоб інформація про це не переходила до Сил оборони, вони намагаються максимально фільтрувати все населення, яке так само мандрує транспортними шляхами”, зазначила Гуменюк.

За її словами, люди намагаються виїхати самостійно там, де приймається рішення про евакуацію. Місцеве населення робить усе можливе, аби не йти на пропозиції окупаційної влади.

“Адже окупанти формують виїзди безпосередньо в ті населені пункти, де це вигідно окупаційним військам, щоб створити живий щит, або ж для того, щоб “латати демографічні дірки за порєбріком”. Зокрема, українцям пропонують селитися у Воркуті або в Магадані”, розповіла речниця.

Російські окупанти продовжують обстрілювати Херсонщину.

Протягом 23 травня ворог завдавав ударів по Козацькому, що в Новокаховській громаді, повідомляє Херсонська ОВА.

Загинула жінка, двоє чоловіків були поранені. Також окупанти обстріляли Львове Тягинської громади. Загинув чоловік, ще один дістав поранення.

За даними українського Генштабу, на Запорізькому та Херсонському напрямках ворог обороняється. Загарбники намагаються знищити інфраструктуру населених пунктів поряд з лінією бойового зіткнення.