Десантіса спитали про війну в Україні

Губернатор Флориди Рон Десантіс проти втягнення американських військ у російсько-українську війну.

Його вважають головним конкурентом-республіканцем Дональда Трампа на президентських виборах у США, передає Fox News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДеСантіс не витіснить Трампа. Його позиція щодо України помилкова

Десантіса спитали про дії щодо війни у перший день президентства. Він відповів, що хотів би бачити “політичне врегулювання” ситуації в Україні.

Сказав про бажання побачити політичне рішення, яке допоможе знайти мирну розв’язку.

“Я б хотів побачити врегулювання цього. Я б не хотів бачити масштабнішої війни. Я думаю, що абсолютно невідомо, як це буде виглядати у січні 2025 року. Але я б не хотів бачити США з їхніми військами втягненими у війну в Росії чи в Україні”, сказав губернатор Десантіс.

У березні Рон Десантіс назвав війну Росії проти України “територіальною суперечкою”. Заявив, що втягування в неї США не належить до їх національних інтересів. Також виступив проти передачі Києву винищувачів F-16.

Міністерство закордонних справ України відреагувало на заяву губернатора. Там запросили Десантіса відвідати Україну, аби “глибше зрозуміти повномасштабне вторгнення Росії” та загрози, які “воно становить для інтересів США”.

Пізніше Десантіс назвав свої висловлювання про війну помилковими. Він уточнив, що всі українські землі, які захопила Росія, повинні бути повернуті під контроль Києва.