“Спочатку перемога України”: Джонсон сказав, коли можна починати переговори з РФ

Війна повинна закінчитися перемогою українського народу і виведенням всіх російських військ з її території.

Немає жодної причини для затримок української перемоги і звільнення усіх українських територій від російської армії. Про це сказав колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у відеозверненні до учасників 15-го Київського безпекового форуму, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київський безпековий форум зібрав видатних міжнародних діячів: онлайн-трансляція

“Усім, хто каже, що війна, яку розвʼязав Путін, може завершитися лише переговорами, я відповідаю: це може бути і так, проте перед будь-якими переговорами ця війна мусить закінчитися, і закінчитися перемогою українського народу, вигнанням путінської армії та припиненням його варварських намагань захопити українську територію”, сказав він.

Борис Джонсон підкреслив, що Захід має зробити все можливе, щоб підтримати Україну в досягненні цієї мети якомога швидше.

“Ми робимо все можливе для того, щоб українці досягли цієї мети якомога швидше. І немає жодної мислимої причини для затримок”, підкреслив він.

Розмови про дату початку українського контрнаступу нині зайві. Вони нагадують популярний перед Великоднем тренд із TikTok “Скоро вже буде Паска”.

Визволення території України від російських загарбників відбувається зараз і є безперервним. Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За його словами, ЗСУ продовжують звільняти українські території.