Київський безпековий форум зібрав видатних міжнародних діячів: онлайн-трансляція

25 травня о 14:00 стартував 15-й Київський безпековий форум “За Нашу і Вашу Свободу / Fighting for NATO”.

Центральна тема дводенного форуму набуття членства України в НАТО, передає Gazeta.ua.

Серед заявлених організаторами учасників КБФ відомі міжнародні діячі, світові фахівці з міжнародних відносин і проблем безпеки, дипломати, журналісти і громадські активісти.

До учасників форуму і всієї України звернуться експрезидент Сполучених Штатів Америки Джордж Буш-молодший, колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, експрем’єр Австралії Ентоні Ебботт.

Також заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд, ексдержсекретар США Кондоліза Райс, помічниця генсека НАТО з публічної дипломатії Байба Браже, президент Парламентської Асамблеї НАТО Жоель Гарріо-Майлям, професор Стенфордського університету Френсіс Фукуяма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нобелівська лауреатка закликала світ дати Україні зброю

Серед учасників форуму нобелівська лауреатка миру 2022 року Олександра Матвійчук, секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов, глава Координаційної ради Білорусі Святлана Ціхановська, Верховний головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі у 1997-2000 роках Веслі Кларк, постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер, командувач Центрального командування США у 2008-10 роках Девід Петреус, експосол США в Росії Майкл Макфол.

“Київський безпековий форум, заснований фондом Арсенія Яценюка “Відкрий Україну”, головна платформа нашої держави для обговорення проблем війни і миру, національної і світової безпеки”, йдеться на сайті КБФ.

Gazeta.ua є медіапартнером 15-го Київського безпекового форуму. З його програмою можна ознайомитися за посиланням.

20 квітня в Україну вперше від початку великої війни приїхав генсек НАТО Єнс Столтенберг. У Києві він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Після візиту до Києва Столтенберг заявив, що всі країни-члени НАТО згодні з тим, що Україна має стати членом Північноатлантичного альянсу.

Стратегічний курс України на членство в ЄС і НАТО закріплений у Конституції.

У 2020 році Україна здобула статус Партнера розширених можливостей НАТО. Відмова від руху до Альянсу є ультиматумом країни-агресорки РФ.