Окупанти Запорізької області звикають до землі – Федоров

Військові бази ворога із захоплених навчальних закладів та підприємств Молочанська і Токмака на Запоріжжі переміщують до лісосмуг і полів.

Росіяни риють окопи та ховаються під землею, повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров під час телемарафону 25 травня, передає Gazeta.ua.

“Окупанти Запорізької області звикають до землі. Для спорудження оборони навколо Мелітополя використовують все, що є під рукою: від оборонних ліній часів Другої світової війни до води. Затоплюють поля як поблизу лінії фронту в районі Михайлівки, так і зі сторони Криму біля Якимівки”, розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Пачками вивозили “200-х” та “300-х” Федоров про добові втрати окупантів на Запоріжжі

Російські загарбники вивозять культурні цінності з окупованої території. На захопленому мелітопольському аеродромі, розташованому поблизу житлового району, запасаються цистернами з паливом.

“Окупанти метушаться, Сили оборони слідкують за ними і мінусують ворога”, додав Федоров.

5 травня гауляйтер окупованої території Запорізької області Євген Балицький оголосив про евакуацію населення з низки населених пунктів біля лінії фронту. Рішення прийнято “для забезпечення безпеки людей”.

Частково захоплену Запорізьку область аналітики називають одним із найбільш вірогідних напрямків контрнаступу Збройних сил України. Контрнаступальні дії вже тривають у Херсонській області.

Награбоване на Запоріжжі та Херсонщині окупанти вивозять суднами, повідомило Міноборони.