Розвідка розповіла про західні деталі російської техніки

Російська Федерація у війні проти України використовує зброю та техніку, що містить західні деталі.

Йдеться зокрема про іранські дрони-камікадзе Shahed-136, а також про знищені або захоплені Збройними силами України російські танки, заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, передає польське видання PAP.

“Росія готувалася до війни в Україні задовго до 24 лютого. Ворог виробляв і накопичував зброю перед вторгненням. Однак ці ресурси не безмежні. Західні санкції також поширюються і на союзників РФ”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах розкрили нові подробиці нічної атаки РФ

Відповідаючи на запитання, хто з союзників постачає Росії зброю, Юсов назвав Іран та Білорусь. Він також заявив про випадки торгівлі з Північною Кореєю.

“У країни-агресорки закінчуються гроші, а відтак і можливість виробляти чи купувати зброю”, додав представник ГУР.

У іранських безпілотниках Shahed-136, якими Росія масовано обстрілює Україну, виявили вкрадену майже 20 років тому німецьку технологію.

У 2006 році Іран незаконно придбав двигуни для безпілотників німецької компанії Limbach Flugmotoren. А через три роки іранський інженер Юсеф Абуталебі оголосив, що його компанія створила двигун для БПЛА.

Серед інших західних компонентів, придбаних і скопійованих Іраном, частини ракет чеського виробництва. Двигун іранських ракет Quds-1, які використовувалися в атаках на саудівські нафтопереробні заводи торік, був неліцензійною копією реактивного двигуна TJ-100, виробленого компанією PBS Velká Bíteš у Чехії. Чеський двигун також був встановлений на іранській ракеті Heidar-2.