Результати будуть “достатньо швидко” ‒ в МВС розповіли про розслідування авіакатастрофи в Броварах

Офіс Генпрокурора і Державне бюро розслідувань проводять слідство у справі про авіакатастрофу в Броварах, внаслідок якої загинуло керівництво МВС України.

Результати розслідування можуть бути вже “найближчим часом”. Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Водночас він відмовився коментувати хід слідства, зазначивши, що його результати оприлюднять “достатньо швидко”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Боляче про це думати, боляче говорити” Зеленський у відеозверненні висловився про трагедію у Броварах

Міністр також розповів, що вдалося зробити вже після трагедії, щоб уникнути подібних випадків у майбутньому.

“Ми почали докорінно змінювати систему керування внутрішньою авіацією в МВС. Ми почали з того, що ми заборонили всім керівникам користуватися під час воєнного стану авіаційним транспортом це і гелікоптери, і літаки. Але питання в підготовці технічного персоналу. Авіаційної техніки в МВС достатньо багато”, ‒ сказав Клименко.

За його совами, правоохоронці разом з Міністерством інфраструктури вже приступили до формування єдиної системи функціонування європейського авіаційного парку України.

“Тому ми все маємо зробити, щоб безпека в наших підрозділах, і не тільки в МВС, а і в інших відомствах, була максимально дотримана”, ‒ додав Клименко.

Трагедія у Броварах сталася 18 січня, зазнав аварії гвинтокрил з керівниками МВС на борту. Вертоліт упав неподалік житлових багатоповерхівок і дитячого садка, сильно пошкодивши його будівлю.

Екіпаж і пасажири гелікоптера загинули. Не стало міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, його першого заступника Євгена Єніна, держсекретаря Юрія Лубковича, заступниці керівника патронатної служби МВС Тетяни Шутяк, провідного інспектора департаменту комунікацій Миколи Анацького, підполковника поліції Михайла Павлушка, старшого оперуповноваженого Департаменту внутрішньої безпеки НПУ Андрія Маринченка. Загинули також пілоти Олександр Василенко, Костянтин Коваленко й бортовий механік Іван Касьянов.