Наєв показав, як нищили ворожі Shahed вночі у небі над Києвом

Усі дрони, застосовані росіянами під час атаки на Київ, виявили та знищили сили протиповітряної оборони.

Для відбиття атаки захисники неба використали німецькі зенітні самохідні артилерійські установки Gepard. Про це повідомила пресслужба Об’єднаних сил Збройних сил України.

“Заїхав подякувати нашим хлопцям, які озброєні потужною установкою Gepard та виконують завдання з протиповітряної оборони в Північній операційній зоні”, повідомив командувач ОС ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Як зазначається, до відбиття атаки залучалися підрозділи зенітних ракетних військ і винищувальна авіація Протиповітряних сил ЗСУ. Також мобільні вогневі групи ППО інших складових Сил оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Непроста ніч” Зеленський відреагував на масований наліт БПЛА

За словами Наєва, силам та засобам ППО України немає рівних у всьому світі. Вони самостійно закривають небо над країною, а відсоток збитих ворожих цілей “б’є рекорди”.

Самохідні артилерійські установки Gepard серед кращих у своєму класі. Уражають цілі на відстані від 100 м до 4 км. Екіпаж усього три людини: водій, командир і навідник. Ці комплекси будуть прикривати важливі об’єкти інфраструктури від атак гвинтокрилів та літаків на малих і надмалих висотах.

Ця зенітна установка тривалий час була надважливим елементом протиповітряної оборони армій Німеччини, Нідерландів та Бельгії.

У ніч на 25 травня у низці областей України, включно із західними, оголосили повітряну тривогу через загрозу атаки БПЛА.

Росія запустила 36 дронів типу Shahed. Імовірно, ворог мав на меті атакувати критичну інфраструктуру та військові об’єкти в західних регіонах. Усі БПЛА збили сили протиповітряної оборони, повідомили Повітряні сили.

Частину дронів-камікадзе Росія направила на столицю. Це 12 масована атака на Київ від початку травня.