У МВС сказали, чи носитимуть українці зброю після війни

Після закінчення війни українці зможуть мати на руках вогнепальну зброю.

Але для цього потрібно буде пройти відповідну підготовку, заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає “РБК-Україна”.

“Якщо українці з часом пройдуть відповідне навчання, то так. В першу чергу це стосується безпечного поводження зі зброєю. Тому що в кожній сім’ї є чоловік, дружина, є діти. І ми маємо бути впевнені, що їхнє життя також у безпеці”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні каратимуть чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час війни

Розглядають варіант, щоб українці не тримали вогнепальну зброю вдома. Для цього будуть створені спеціальні місця, наприклад, тир.

“Говорити про те, що суспільство готове до того, щоб мати зброю, можна буде тоді, коли люди чітко зрозуміють, що не можна брати зброю в місця скупчення людей. Носити зброю там, де її можуть викрасти, де вона буде просто небезпечною”, пояснив Клименко.

Понад 1 млн громадян підтримує ідею єдиного законодавства для обігу зброї в Україні. Законодавче врегулювання цього питання сприятиме зменшенню кількості правопорушень з її застосуванням. За статистикою, правопорушення скоюються саме з використанням незаконної зброї. Тож ухвалення закону може зменшити кількість таких злочинів.