Вбивство Кирила Тлявова: суд оголосив вирок

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд визнав винним поліцейського Івана Приходька у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова.

Його засудили до 4 років позбавлення волі з урахуванням терміну перебування під вартою, передає “Суспільне” із зали суду. Приходько вже відсидів в СІЗО 3,5 роки.

“Чотири роки позбавлення волі за неумисне вбивство призначили колишньому поліцейському. Суд також ухвалив врахувати його строк перебування під вартою”, ідеться у повідомленні.

Із Приходька на користь держави стягнуть понад 135 тис. грн. Також він має сплатити 1 млн грн моральної шкоди родичам: батькам загиблого хлопчика 800 тис. грн, бабусі 200 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство Кирила Тлявова: обвинувачений рветься захищати Україну

Іншому правоохоронцю Володимиру Петровцю суд призначив випробувальний термін за зберігання патронів строком на 2 роки.

Ще двох фігурантів справи: Дмитра Кривошея та сина Петровця, який на момент скоєння злочину був неповнолітнім, суд виправдав.

31 травня 2019 року в Переяславі на Київщині смертельно поранили пострілом у голову Кирила Тлявова. За три доби хлопчик помер у столичній лікарні.

Куля влучила, коли зі старшим братом грався біля свого двору. Смертельний постріл зробив Іван Приходько. Того дня з колегою Володимиром Петровцем, його неповнолітнім сином і товаришем Дмитром Кривошеєм у неробочий час стріляли по бляшанках на подвір’ї.

Справу розслідували як умисне вбивство. Потім перекваліфікували на вбивство з необережності й хуліганство.