У ЗСУ пояснили, чому Пригожин хоче якнайшвидше втекти з Бахмута

Ватажок російської терористичної ПВК “Вагнер” Євген Пригожин хоч і не великий воєначальник, “але загалом не дурна людина”.

Тому він уже давно шукав нагоди, щоб якнайшвидше покинути позиції у Бахмуті. Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий.

За його словами, Пригожин щодня отримує звіти про втрати та дані розвідки й правильно “складає кілька факторів”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин намагається стати тоталітарною фігурою в РФ

“Він розуміє, що час уже тікає та залишки його головного капіталу ПВК, завдяки якій він хотів здобути якусь політичну суб’єктність вичерпуються. Усі його “фріковські” заяви протягом останніх місяців це якраз результат його розуміння, що “Вагнер” закінчується, сказав Череватий.

Він також розповів про “заочну дискусію” із Пригожиним, яка почалась близько півтора місяця тому. Череватий пригадав свою заяву про те, що у Бахмуті збережеться тенденція втрат вагнерівців.

“Після цього він зняв на окраїнах Бахмута біля їхнього танка Т-34 відео, в якому назвав мене “генерал Череватий” і сказав, що я все кажу не так. А буквально через місяць він сам почав кричати про їхні втрати й про те, що їм не дають снарядів, хоча це була брехня. Тоді він ще казав, що з 10 травня виведе свої війська”, нагадав Череватий.

У такий спосіб Пригожин шукав будь-який привід, аби покинути позиції у Бахмуті. Нині ж ватажок групи “Вагнера” знову заявляє, що покине Бахмут. За словами Череватого, він знайшов благородний привід, мовляв, “ми перемогли і йдемо на високій ноті, а ви далі продовжуйте нашу справу”.

Ватажок російської терористичної групи “Вагнер” Євген Пригожин знову заявив, що його найманці вийдуть з Бахмута і передадуть позиції регулярній армії РФ. Щоправда, тепер він назвав нову дату ‒ до 1 червня. Раніше казав, що “вагнерівці” покинуть місто до 25 травня.

У російському інформаційному просторі все частіше обговорюються дані про втрати військ РФ у Бахмуті. Дискусії щодо цього заполонили провійськовий інформаційний простір Росії і “глушать будь-який позитивний ефект від захоплення міста”. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).