Показали свіжі карти боїв в Україні

Окупанти на півдні продовжують створювати небезпеку для Запорізької атомної електростанції. Росіяни використовують енергоблоки у якості матеріально-технічного базування.

Водночас ситуація на фронті у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донбасі тривають.

Росіяни вели безуспішний наступ поблизу Масютівки та Білогорівки. Десантно-штурмові загони 6-ї загальновійськової армії РФ здійснили наземний удар поблизу міста. Геолокаційні кадри від 24 травня показують, що окупанти захопили Ягідне і трохи просувалися поблизу Спірного.

Армія РФ здійснила безуспішні спроби наступу на Іванівське та Хромове. Тим часом Збройні сили України продовжують оборону на підступах до Бахмута. Війська так званої ДНР повільно входять у Бахмут.

ЗСУ можуть активізувати переміщення військової техніки та особового складу через Костянтинівку.

Учора російські війська провели невдалі наступальні дії на північ від Донецька в районі Авдіївки та Новокалинового. Ворог також намагався просунутись біля Первомайського та Мар’їнки. Крім того, російські блогери стверджували, що війська РФ здійснили наземні атаки на північно-західній околиці Донецька поблизу Водяного та Невельського. Вранці 24 травня росіяни завдали по Авдіївці масованого артилерійського удару та двох авіаударів некерованими авіаційними бомбами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW розкрили плани Путіна на міжнародній арені

Ворог продовжує обстрілювати українські позиції на півдні авіаційними бомбами ФАБ-500. 23 травня росіяни атакували Берислав у Херсонській області чотирма бомбами КАБ (різновид ФАБ-500). Російське джерело стверджує, що війська РФ атакували цими бомбами українські позиції поблизу Пологів Запорізької області.

Росіяни продовжують створювати небезпеку для Запорізької атомної електростанції. Вони мілітаризували ЗАЕС, використовуючи перший, другий і четвертий енергоблоки, як матеріально-технічне та військове базування.

Війська РФ постійно утримують на ЗАЕС бронетехніку, вантажівки та персонал. Після комендантської години загарбники проводять ротацію персоналу та техніки.

Міністерство оборони Росії опублікувало кадри, на яких нібито видно українську атаку на розвідувальне судно “Іван Хурс” у Чорному морі. Росіяни стверджують, що знищили всі три безпілотних катери, які атакували корабель за 140 км на північний схід від протоки Босфор. Українські офіційні особи наразі не коментують цих заяв.

У російському інформаційному просторі все частіше обговорюються дані про втрати військ РФ у Бахмуті. Дискусії щодо цього заполонили провійськовий інформаційний простір Росії і “глушать будь-який позитивний ефект від захоплення міста”.