Росіяни намагались наступати на кількох ділянках фронту ‒ Генштаб

Протягом минулої доби російські загарбники завдали 30 авіаційних ударів по Україні.

Здійснили також 39 обстрілів позицій українських військ та населених пунктів із реактивних систем залпового вогню. Про це вранці 25 травня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

“Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою”, ‒ йдеться у повідомленні.

Волинський та Поліський напрямки

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка поки залишається без суттєвих змін. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Російські загарбники завдали авіаційного удару по Юнаківці Сумської області. З мінометів та артилерії обстріляли 19 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дванадцята за місяць російська атака на Київ: усі дрони збито

Куп’янський напрямок

Противник не припиняє спроб покращити своє тактичне положення. Росіяни безуспішно наступали в районі Масютівки. Завдали авіаудару біля Кислівки. Під ворожими артилерійськими та мінометними обстрілами були дев’ять населених пунктів Харківської та Луганської областей.

Лиманський напрямок

Минулої доби на Лиманському напрямку загарбники наступальних дій не проводили. Однак, завдали авіаційного удару в районі Діброви. Артилерійських обстрілів зазнали також Невське і Білогорівка Луганської області та Торське і Спірне на Донеччині.

Бахмутський напрямок

Минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Іванівського. Завдав авіаудару в районі Білої Гори. Під ворожі обстріли потрапили Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Костянтинівка, Біла Гора, Торецьк, Північне, Південе та Нью-Йорк Донецької області.

Авдіївський напрямок

Російські загарбники безуспішно намагалися наступати у напрямку населених пунктів Новокалинове та Авдіївка. Завдали авіаційних ударів біля Новокалинового, Степового та Авдіївки. Артилерійські обстріли зафіксовано по районах населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Карлівка, Первомайське та Нетайлове Донецької області.

Мар’їнський напрямок

Українські війська відбили численні атаки противника в районі Мар’їнки. У той же час, ворог завдав авіаударів по районах Георгіївки та Курахового. Під артобстрілами противника були Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Побєда Донецької області.

Шахтарський напрямок

Російські окупанти обстріляли Водяне, Вугледар та Велику Новосілку.

Запорізький та Херсонський напрямки

Ворог на півдні України переважно обороняється. Однак, загарбники за добу обстріляли 15 населених пунктів Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Російські загарбники основні зусилля продовжують зосереджувати на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За минулу добу там відбулось 28 бойових зіткнень. Про це вранці 25 травня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби авіація Сил оборони України завдала сімох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника.