Сьогодні люди беруть із собою звичайний рушник

25 травня у багатьох країнах світу відзначають неформальне свято День рушника.

Започаткували його 2001 року у Великій Британії, передає Gazeta.ua.

Відтоді свято відзначається щороку, охоплюючи все більшу кількість країн і людей, які всюди беруть із собою рушник.

Хто поклав початок Дня рушника?

Свято створили прихильники творчості британського письменника, драматурга і сценариста Дугласа Адамса. Після смерті автора, поціновувачі його творів на відкритому форумі виклали повідомлення, в якому запропонували таким чином вшановувати пам’ять Адамса.

Чому обрали саме рушник?

Письменник є автором багатьох гумористичних фантастичних творів. Найвідоміший серед них “Путівник Галактикою”. Саме в цьому всесвітньо-популярному романі Адамс описав рушник як незамінну річ під час подорожі чи то земними дорогами, чи міжгалактичним простором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П’ять книжок, що допоможуть відновити підірване війною ментальне здоров’я

На думку письменника, саме звичайний рушник один із найважливіших предметів у побуті туриста. Багато в чому його цінність визначається практичним застосуванням.

Автор впевнений, що в рушник можна загорнутися, коли холодно. Ним можна накритися ковдрою, ночуючи під зірками. На ньому зручно лежати на піщаних пляжах. Ним можна розмахувати, подаючи сигнал лиха або зав’язати очі, щоб не осліпнути, побачивши космічних піратів або найяскравіші зорі.

Як святкують День рушника?

Впродовж цілого дня люди носять з собою рушник, не розлучаючись із ним ні на хвилину. Саме таким незвичним чином шанувальники творчості Адамса віддають йому шану.

У перший місяць літа в Україні традиційно відзначатимуть свята Трійця і День Конституції. Всього в червні буде 22 робочих дні і вісім вихідних: 3, 4, 10, 11, 17, 18, 24 і 25 числа. Додаткові вихідні у червні скасовуються через російське вторгнення.