У розвідці розповіли про ПВК у Криму

В окупованому Криму створюють приватні військові компанії.

Їхня основна мета захист VIP-персон з-поміж російських загарбників, їхнього майна та родин. Про це представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов сказав в ефірі “Freeдом”, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У розвідці сказали, для чого окупантам у Криму ПВК

“Створення і функціонування подібних міні-приватних військових компаній на території окупованого Криму та інших напрямках це підготовка до можливого сценарію швидкої евакуації. Головна мета, зокрема й цих компаній, захист певних VIP-персон, їхнього майна, родин і швидкий виїзд із території Криму. Це евакуаційний корпус. Якихось серйозних заходів і складнощів для українських Сил безпеки і оборони ці міні-ПВК, безумовно, не становлять”, сказав Юсов.

Окупанти вже деякий час виїжджають з Криму. У загарбників немає впевненості щодо свого майбутнього.

Гауляйтер окупованого Криму Сергій Аксьонов створив ПВК “Конвой”.

Компанією керує Костянтин Пікалов. Його називають правою рукою засновника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина та куратором “Вагнера” в Африці.

Анонімний колишній учасник ПВК сказав, що формально “Конвой” це бойовий армійський резерв. Там укладають два контракти з “Конвоєм” та з Міністерством оборони Росії, щоб мати “гарантовані виплати” у разі поранення чи смерті.

На початку формування ПВК у її складі було близько 300 осіб. Зараз позиції “Конвою” розташовані в окупованій частині Херсонської області.