В РФ заявили про “важке поранення” Залужного: в РНБО відреагували

Російські пропагандисти почали публікувати інформацію про те, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нібито зазнав поранень після обстрілу росіян.

Однак такі вкиди є фейковими. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Telegram.

У російських пропагандистських ЗМІ та Telegram-каналах почали активно поширювати інформацію про те, що Залужного “важко поранено” після ракетного удару по командному пункту поблизу Херсона.

У РФ нафантазували травму голови, осколкові поранення у головнокомандувача ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони пояснили, навіщо росіяни брешуть про “ліквідацію” українських командувачів

У Центрі стратегічних комунікацій показали відео, де 20 травня генерал взяв участь у відкритті Міжнародної конференції з нагоди Дня науки у Національному університеті Одеської юридичної академії.

При цьому секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов написав у Twitter, що сьогодні, 24 травня, вранці президент Володимир Зеленський вислухав на Ставці доповідь Залужного.

“Президент України, Верховний Головнокомандувач ЗСУ Володимир Зеленський 24.05.2023 о 10.00 заслухав на Ставці доповіді Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та інших членів Ставки”, нагадав Данілов.

Президент Володимир Зеленський 24 травня провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

Йшлося, зокрема, про оперативну ситуацію на фронті. Про це президент повідомив у Telegram.

Доповідали Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов, командувачі об’єднаних стратегічних угруповань військ “Хортиця” й “Таврія” Олександр Сирський та Олександр Тарнавський.