Україна незабаром отримає більше сотні танків Leopard 1A5

Україна вже незабаром отримає 110 танків танків Leopard 1A5.

Про це повідомив посол України в Німеччині Олексій Макеєв. У Twitter він додав фотографію одного з танків і відео з ним.

“110 Leopard 1A5. Незабаром”, написав Макеєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ дізналися, хто переконав Байдена підтримати постачання F-16 Україні

Leopard 1 німецький танк, який почали серійно виготовляти на заводі Krauss-Maffei Wegmann у 1965 році. У 2010 році його було знято з озброєння Бундесверу, але його все ще використовують кілька країн, зокрема Туреччина та Греція.

У середині 60-х років Leopard 1 мав найкращу у своєму класі 105-мм британську нарізну гармату з довжиною ствола 52 калібру.

У 1987 році Leopard 1 пройшов свою останню модернізацію A5. Її метою було інтеграція нової системи управління вогнем з Leopard 2 з лазерним далекоміром та двома незалежними прицілами з нічними режимами.

На додаток захист танка стало можливо посилювати додатковими листами бронювання. А бойову потужність було підвищено шляхом додавання нових підкаліберних снарядів з підвищеним бронепробиттям. До речі, показники пробиття західних підкаліберних 105-мм снарядів аналогічні 125-мм радянським.

23 травня Німеччина повідомила про новий пакет військової допомоги для України.

До нього увійшли радар для ППО TRML-4D і розвідувальні безпілотники Vector. Про це повідомив уряд Німеччини.

Сполучені Штати продовжують навчати українських військових освоювати нову техніку, а також вести тактику за НАТОвськими стандартами.

Навчання проходять у Німеччині, у Графенвері. Про це повідомив речник Пентагону генерал Патрік Райдер.

Зараз там перебувають понад 2 000 українських військовослужбовців.