Найбагатша у світі людина за день втратила понад $11 млрд

Найбагатша людина у світі 74-річний Бернар Арно, який має контрольний пакет у французькій компанії LVMH, за добу втратив $11,2 млрд.

Це сталося через побоювання, що послаблення економіки Сполучених Штатів Америки призведе до зниження попиту на предмети розкоші, повідомляє Bloomberg.

“У вівторок акції LVMH, що належить бренду Louis Vuitton, впали на 5% у Парижі. Це найбільше просідання за понад рік на тлі ширшого падіння. У результаті нього європейський сектор розкоші загалом втратив близько $30 млрд”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіна Кароль повторила культовий образ Мадонни від Готьє

Навіть попри цю колосальну втрату коштів, капітал французького мільярдера все ще становить $191,6 млрд. Цьогоріч статки Арно збільшилися на $29,5 млрд.

Водночас різниця між капіталами гендиректора LVMH та другої найбагатшої людини у світі Ілона Маска скоротилася до $11,4 млрд.

Генеральний директор Tesla та новий власник Twitter Ілон Маск втратив понад $200 млрд через падіння акцій компанії-виробника електромобілів. Маск став першою людиною в історії, яка втратила стільки грошей, зазначає видання.

Американський мільярдер Ілон Маск втратив статус найбагатшої людини у світі. Це сталося після придбання соціальної мережі Twitter і продажу акцій компанії з виробництва електромобілів. Статус найбагатшої людини у світі отримав виконавчий директор компанії LVMH Бернар Арно.