У Зеленського відреагували на пропозиції Франції щодо гарантій безпеки

Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк відреагував на заяву МЗС Франції про готовість цієї країни стати одним з гарантів безпеки для України.

За словами, Подоляка, після перемоги у розв’язаній Росією війні Україна сама стане гарантом безпеки для Європи. Про це він сказав в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Настав переломний момент у війні з Росією – Подоляк

Подоляк впевнений, що після української перемоги Росія більше ніколи не зможе розпочати війну.

“Україна має виграти. І якщо Україна виграє у такої країни як Росія, і матиме єдиний досвід виграшу у війні, буде готова воювати, то хто для кого буде гарантом?” сказав Подоляк.

Радник керівника ОП підкреслив, що тоді у Москві боятимуться української армії й навіть не подумають про нове вторгнення.

Франція готова стати одним із гарантів безпеки для України. Про це заявило Міністерство закордонних справ Франції. Ця країна готова укласти угоду з Україною, щоб “надати гарантії безпеки, які допоможуть їй захищати себе у довгостроковій перспективі та запобігти можливій агресії проти неї у майбутньому.

Президент Володимир Зеленський наголосив на потребі гарантій безпеки для України до вступу у НАТО. Про це він сказав у розмові з президентом США Джо Байденом у японській Хіросімі 21 травня.

.