Волкер зробив прогноз щодо контрнаступу ЗСУ

Успіх України в контрнаступі стане новим стимулом для Вашингтона продовжувати надавати Києву ще більшу підтримку.

Контрнаступ Збройних сил України буде успішним, але війна на цьому не завершиться, вважає колишній спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки з питань України Курт Волкер, передає “РБК-Україна”. Водночас він погодився із думкою про те, що очікування від українського контрнаступу дещо перегріті.

“Гадаю, люди покладають занадто багато надій на один цей етап. Так, контрнаступ буде. І буде успішним для України, але це не кінець. Не думайте, що все закінчиться після цього. Україні доведеться відбудовуватися, зміцнювати армію, зміцнювати економіку і продовжувати війну ще протягом тривалого часу. До цього слід бути готовими”, сказав американський дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “РФ не в змозі просуватися” американський дипломат оцінив можливості ворога

Волкер також відповів на запитання, наскільки підтримка України з боку США та загалом залежить від успіху ЗСУ в контрнаступі. Він зазначив, що на сьогодні підтримка України є дуже потужною.

“Наступного року у США президентські вибори, тому ми будемо відволікатися на свої справи. Думаю, контрнаступ спричинить черговий потік допомоги саме цього року, щоб наступного уже не потрібно було через це проходити під час президентських виборів. Звичайно, успіх України у контрнаступі стане ще одним стимулом для Білого дому”, розповів політик.

Говорячи про воєнні дії України, не варто робити акцент виключно на майбутньому контрнаступі. Війна це значно більше ніж контрнаступ, заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Вона додала, що тема контрнаступ в ЗМІ вже дещо “перегріта”, а це може зашкодити ЗСУ.