Армія РФ потерпає від проблем з дисципліною – британська розвідка

Проблеми з дисципліною у російській армії загострились після початку примусової мобілізації у жовтні торік.

Тих, хто йде в “самоволку”, як покарання відправляють в Україну на війну. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 24 травня.

Аналітики в огляді посилаються на достовірні дослідження незалежних російських журналістів. Вони показують, що з січня по травень 2023 року російські військові суди розглянули 1053 справи про самовільне відлучення особового складу (“самоволку”). Це більше, ніж за весь 2022 рік.

За даними британської розвідки, російські військові щосили намагалися підтримувати дисципліну у своїх лавах, але їхні проблеми, швидше за все, погіршилися після примусової мобілізації резервістів.

Судові дані показують, що більшість з тих, кого визнали винними у самовільному відлученні, зараз покарані умовними термінами. Це означає, що їх можуть передислокувати у зону бойових дій в Україні.

“Зусилля Росії, спрямовані на покращення дисципліни, зосереджені на покаранні порушників та заохоченні патріотичного запалу, а не на усуненні першопричин розчарування солдатів”, додали в огляді.

Доповнюється…