Передачу Україні F-16 обговорять на найближчому “Рамштайні” – міноборони США

На наступній зустрічі у форматі “Рамштайн” обговорять посилення української протиповітряної оборони, надання боєприпасів та передачу винищувачів F-16.

Засідання почнеться з того, що Україна озвучить нагальні потреби та розкаже про перебіг подій на фронті. Про це заявив речник Пентагону Патрік Райдер, пише “Укрінформ”.

В Пентагоні очікують, що пріоритетними темами залишаться посилення наземної протиповітряної оборони та забезпечення військових боєприпасами.

“А потім буде також дискусія про підготовку F-16”, підкреслив Райдер.

Він зазначив, що навчання українські пілоти проходитимуть в Європі, але детальну інформацію щодо цього надавати відмовився.

В американському міноборони заявили, що, зважаючи на термін підготовки українських пілотів на винищувачах F-16, розгортання інфраструктури та інших компонентів, забезпечення України цими літаками є частиною довгострокових зобов’язань.

“Ці F-16 не будуть актуальні для майбутнього контрнаступу”, додав Райдер.

Наступна зустріч з оборони України “Рамштайн-12” відбудеться у четвер, 25 травня.

У квітні в Німеччині на авіабазі “Рамштайн” відбулося 11-е засідання Контактної групи з питань оборони України. Темами зустрічі були протиповітряна оборона, боєприпаси і засоби підтримки військової техніки.