Справа про зґвалтування: Трампа судитимуть напередодні президентських виборів

Дональд Трамп постане перед судом у Нью-Йорку (США) у справі про зґвалтування письменниці та журналістки Джин Керролл 25 березня 2024 року.

Дату початку процесу оголосив суддя Верховного суду Манхеттена, повідомляє CNBC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трампа визнали винним у зґвалтуванні

Судовий процес розпочнеться за кілька місяців до президентських виборів у Штатах, у середині сезону праймеріз. Трамп, який не визнав себе винним, домагається висування кандидата від Республіканської партії у цій гонці.

Після слухання Трамп опублікував повідомлення на своєму сайті, де розкритикував графік суду над ним.

“Щойно відбулося слухання у Верховному суді округу Нью-Йорк, на якому я вважаю, що мої права на Першу поправку “Свобода слова” були порушені, і нам нав’язали дату судового розгляду 25 березня, якраз у розпал сезону праймеріз”, – написав він.

Трамп додав, що вважає це “дуже несправедливим” і розцінив як “втручання у вибори”.

9 травня Федеральне журі Манхеттена визнало, що Дональд Трамп навесні 1996 року вчинив сексуальне насильство над Джин Керрол. Суд присяжних не знайшов доказів, що він зґвалтував жінку, але підтримав її цивільний позов про завдання побоїв.

Екс-президент США повинен буде виплатити компенсації в розмірі 2 мільйони доларів. А ще Трампа визнали винним у наклепі, коли він заперечував цей інцидент, і присудили ще 3 мільйони доларів компенсації на користь Керрол.

26 квітня, 79-річна американська журналістка Керролл виступила у Федеральному суді Мангеттену, де розповіла, як Трамп зґвалтував її в середині 1990-х. Журналістка стверджувала, що Трамп напав на неї в роздягальні одного з фешенебельних універмагів Нью-Йорка. Вона намагалася пручатися, але він притиснув її до стіни та домігся сексу.

Керролл звинуватила Трампа у зґвалтуванні ще у 2019 році, коли він був президентом. Трамп усе заперечував, тоді жінка подала ще один позов за наклеп.