Американський дипломат сказав, скільки Україна має зброї для контрнаступу

Україна може виграти війну з Росією.

Адже зараз українська армія є сильною, як ніколи раніше, а російська навпаки – слабкою. Таку думку висловив американський дипломат, віцепрезидент Інституту миру США Вільям Тейлор, пише Главком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Це скоро почнеться”: Буданов про контрнаступ

За словами Тейлора, український контрнаступ має бути повною несподіванкою для росіян.

“Україна має 98% озброєнь та боєприпасів, які необхідні для його планування”, зазначив він.

Однак повна інформація про контрнаступ повинна бути в обмеженого кола осіб.

“Це визначати українським військовим і цивільним лідерам. Невелика кількість людей має знати про це. З іншого боку США і решта країн НАТО можуть надати ще більше зброї Україні. І тому зараз час думати про контрнаступ, повернення власних територій, вигнання Росії з України”, коментує він.

Дипломат не знає, яким буде результат контрнаступу ЗСУ.

“Можливо це буде великий успіх, можливо, частково успішний. Але ось що ми чули від наших співрозмовників: Україна не перестане воювати. Україна не перестане воювати за свою незалежність”, підсумував він.

У Києві не коментують інформацію про можливий великий контрнаступ ЗСУ. Повідомлень про конкретні напрямки, де він розпочнеться немає. Окупанти за допомогою авіації намагаються передбачити дії України.

5 травня гауляйтер окупованої території Запорізької області Євген Балицький оголосив про “евакуацію” населення з низки населених пунктів біля лінії фронту.

Частково захоплену Запорізьку область аналітики називають одним із найбільш вірогідних напрямків контрнаступу Збройних сил України. Контрнаступальні дії вже тривають у Херсонській області.