Зеленський прокоментував свою поїздку на передові позиції ЗСУ

У вівторок, 23 травня, президент України Володимир Зеленський відвідав передові позиції ЗСУ у районі Вугледара і Марʼїнки на Донеччині.

Ця поїздка на передову стала завершальним компонентом після багатьох зустрічей та переговорів із партнерами, які відбулись цими днями та у попередні тижні. Про це Зеленський повідомив у традиційному вечірньому зверненні, передає Gazeta.ua.

“Сьогодні саме на передовій було правильним оголосити про створення в Україні Корпусу морської піхоти. До діючих наших підрозділів будуть додані й нові бригади морської піхоти і ми забезпечимо їх сучасною зброєю і технікою”, повідомив глава держави.

Зеленський вручив державні нагороди воїнам і стрічки “За мужність та відвагу” найкращим підрозділам, які захищають саме цю частину фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командувач ВМС зробив заяву про Крим і морпіхів

“Впевнений, ви пам’ятаєте ці підрозділи часто у вечірніх зверненнях саме їм дякую за надзвичайні результати, які вони дають Україні в боях. Сьогодні нагородив їх особисто”, наголосив президент.

Він нагадав, що це 35-та окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського, 406-та окрема артилерійська бригада імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова та 140-й окремий розвідувальний батальйон.

“Дуже потужні підрозділи, і я вдячний кожному з вас, воїни! І дякую за шеврони, це справді дуже почесно!”, зазначив президент.

Зеленський також подякував й нашій 36-й окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського.

“Цей підрозділ, б’ючись зараз, часто заслуговує на вдячність завдяки своїй силі та ефективності. І цілком справедливо згадати їх зараз теж. Дякую вам, вітаю вас із вашим днем!”, сказав він.

Також Зеленський відзначив 137-й окремий батальйон морської піхоті й інші підрозділі, яка боронять Україну на найгарячіших напряках.

“Воїни зі 137-го окремого батальйону морської піхоти дякую сьогодні вам персонально кожному бійцю! за дуже хороші результати, яких досягаєте на передовій. Молодці! І вітаю вас зі святом! Вітаю всіх, хто здобуває шану до звання українського морпіха!”, підкреслив президент.

23 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про створення Корпусу морської піхоти.

Про це він у вівторок повідомив у соцмережах, опублікувавши відповідне відео до Дня морської піхоти.

День морської піхоти професійне свято військовослужбовців морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України. Відзначається щороку 23 травня.

Свято започатковане 2014 року й у 2014-2017 роках відзначалося 16 листопада. Чинна дата святкування 23 травня встановлена від 2018 року указом президента. У цей день було покладено основу сучасної морської піхоти.